caenfrdees
CWBCNLogoV1 negro 500

Què és el Club Wagner

Un espai obert als seguidors de Wagner i dels compositors que li són afins, on es faran presentacions, tertúlies, projeccions, conferències i on es podran trobar literatura, objectes, música, imatges... tot allò que la figura de Richard Wagner ha generat.

La programació del Club Wagner

La programació del Club Wagner arranca de nou el mes de gener per a oferir conferències, visionats i maratons. Enguany es comptarà amb la participació de figures com Sílvia Pujalte, Xavier Vega, Jaume Radigales, Oriol Pérez Treviño, Hèctor Parra o Benet Casablancas.

La programació del Club Wagner es repren el mes d'octubre per a oferir conferències, visionats i maratons al llarg del curs 2019-2020. Enguany es comptarà amb la participació de figures com Sílvia Pujalte, Xavier Vega, Jaume Radigales, Oriol Pérez Treviño, Hèctor Parra o Benet Casablancas.

OCTUBRE: Homenatge a Brossa
Dimecres, 23/10, 19h, CONFERÈNCIA “Brossa o El cor alat”, amb Glòria Bordons, acadèmica especialista en el poeta
 
Dijous, 31/10, 19h, Presentació llibre El pianista cec, de David Puertas


NOVEMBRE
Dijous, 7/11, 19h, CONFERÈNCIA coral amb Jordi Pagès, artista plàstic, Joan Vigó, rapsoda, Carme Arianoutsos Crespí, arquitecta, i Josep Vilaseca, amic proper de Brossa
 
Dilluns 11/11, 19h, VISIONS Salomé. Una de les obres mestre de Strauss ha retornat al Festival de Salzburg desprès de 25 anys amb la celebrada direcció d’escena de Romeo Castellucci i una interpretació magistral de Asmik Gregorian en el paper principal.
 
Dilluns, 25/11, 19h, CONFERÈNCIA “Desmitificant Strauss”, a càrrec de Sílvia Pujalte, especialista en lied
 
DESEMBRE: Homenatges wagnerians
Dilluns, 2/12, 19h, Homenatge a Siegfried Wagner en el 150 aniversari del seu naixement. Personatge multidisciplinar, fou director d’orquestra, gestor, escriptor i compositor de 16 òperes notables que han quedat a l’ombra en el panorama operístic internacional per la figura omnipotent del seu pare del seu pare.
                       
Dilluns, 16/12, 19h, Homenatge a Wolfgang Wagner en el 100 aniversari del seu naixement. Personatge cabdal en l’impuls que el Festival de Bayreuth, va agafar la direcció el 1951, any en que es reprèn el Festival després de la 2a Guerra Mundial fent de director d’escena discret però mostrant-se com un excel·lent gestor i proposant innovacions en les contractacions d’altres directors tant d’escena com musicals.
 
 
SEGON TRIMESTRE
 
GENER
VISIONAT Die Walküre (primer acte) de Hans Knappertsbusch, considerat el millor director de les obres de Richard Wagner al fossat de Bayreuth. Visionaren l’únic document filmat d’unes lectures que mantenien la partitura suspesa en el temps.
 
CONFERÈNCIA “La influència de Wagner en la música d’Hèctor Parra”, per part del compositor català
 
FEBRER
VISIONS Preparació de la 2a sinfonia de Mahler: Resurrecció
 
CONFERÈNCIA “Beethoven, pare de Wagner”, per Jaume Radigales, musicòleg i crític
 
MARÇ
Mes dedicate a Lohengrin
CONFERÈNCIA “Wagner-Bayreuth, 1955”, per Rosa Messegué
Trobada wagneriana en el marc el Barcelona Obertura Spring Festival.
VISIONS en dos parts del Lohengrin de Bayreuth
 
TERCER TRIMESTRE
 
ABRIL
CONFERÈNCIA “Richard Wagner com a receptor. Genealogia i influències de la seva obra”, amb Oriol Pérez i Treviño, musicòleg
 
VISIONS sobre Rusalka d’Antonín Dvořák
 
MAIG
CONFERÈNCIA “Lou Andreas Salomé”, per Xavier Vega, filòsof
VISIONS film Parsifal de Daniel Mangrané
 
JUNY
CONFERÈNCIA “Tres mirades sobre Wagner”, per Benet Casablancas, compositor
VISIONS de Der Ring des Nibelungen de Sir Georg Solti amb cantants superbs com Wolfgang Windgassen o Birgit Nilsson.
 
JULIOL
MARATÓ Ring a càrrec de Josep Mallol
Especial Bayreuth. Visionarem el making-off del Ring del Metropolitan de Nova York

Fes-te membre

Hem establert una mínima quantitat anual de 30 € (socis TRESC, 25 €) amb el propòsit d'atraure i a la vegada fidelitzar el màxim nombre de persones a qui l'obra de Richard Wagner desperta interès i que considera que, a la ciutat de Barcelona, la tradició wagneriana hi ha de tenir una seu.

Al desplegable pots escollir si vols fer-te membre i/o rebre notícies.

Aquest lloc web utilitza cookies